Begin aan de grote voorjaarsopruiming.

Gepubliceerd: 18-02-2021

Eindelijk het voorjaar zit eraan te komen. Maar helaas, door het coronavirus zitten we nog steeds thuis, we werken thuis en sociale contacten worden vermeden. Een goed moment om te beginnen met een grote voorjaarsopruiming en voorjaarsschoonmaak. Rust in je huis is rust in je hoofd.

Kledingkast opruimen en tijdelijk extern opslaan

Opruimen van je kledingkast: begin eens met het inventariseren van al je kleding, schoenen en tassen in huis. Vergeet ook niet wat je op zolder hebt liggen of in de berging. Als je je kledingkast gaat opruimen en  kleding extern gaat opslaan, is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden:

 

  1. Was en strijk je kleding voordat je de kleding opslaat. Vlekken en vuil zetten zich ˜vast' in de kleding. Als je de kleding dan weer uit de opslag haalt, zijn de vlekken moeilijk te verwijderen.
  2. Gebruik vacuümverzegelingszakken of luchtdichte bakken van plastic. De meest natuurlijke stoffen hebben lucht nodig om hun structuur en kwaliteit te behouden. Door alle lucht uit een vacuümzak te zuigen, pers je de vezels samen. Luchtdichte plastic bakken met een deksel zijn ook een goede manier om je kleren in op te slaan. Dit houdt je kleding droog en schoon.

Minimaliseer je huis

Het leven met minder spullen is een aantrekkelijk idee. Voor sommigen is minimaliseren nog een grote stap. Leren hoe je je huis kunt minimaliseren is echter niet zo moeilijk. Je huis leger maken, heeft ook zo zijn voordelen in deze tijd van corona:

 

  1. Je hoeft minder schoon te maken. Minder spullen betekent sneller klaar met schoonmaken. En wie vindt schoonmaken nou leuk?
  2. Je hebt meer ruimte. Hierdoor hoeft minder te organiseren en raakt je dingen veel minder snel kwijt.
  3. In een opgeruimd huis ben je productiever. Rust, regelmaat en reinheid doen een mens goed. Je krijgt meer uit handen in een opgeruimde omgeving.

 

Als je tijdens de grote voorjaarsschoonmaak twijfelt over spullen die je misschien nog wil bewaren, dan is het tijdelijk opslaan van je spullen natuurlijk een goed alternatief.

Op zoek naar extra ruimte?

Begin je aan de grote voorjaarsopruiming, dan kun je wel wat extra hulp of extra ruimte gebruiken. Er zijn meerdere manieren om voordeel te halen uit je extra opslagruimte. Sla je spullen zelf op bij één van onze self-storage locaties of (als je in deze coronatijd niet de deur uit wil) voor Boxx on Wheels. Dan komen wij met een mobiele opslagbox voor de deur en verzorgen vervolgens het transport van je spullen. Je krijgt er dan zelfs gratis een verhuishulp bij. Afhankelijk van wat je wil, kun je kiezen uit 4 vormen.

Mini opslagboxen: zelf doen

Een miniboxx is een eigen unit van 1 m3, gevestigd in beveiligde locaties en per week te huur op locaties dichtbij. Lees hier meer over mini opslag.

Standaard opslagboxen: zelf doen

De standaard opslagbox is beschikbaar in de formaten 3 m3 tot en met 30 m3. Op de beveiligde locaties heb je altijd toegang, de boxen zijn per week te huur op locaties dichtbij. Daarnaast geeft Boxx nu 50% korting voor de eerste 8 weken huur. Huur je meer dan 4 weken een box van minimaal 5 m3? Dan mag je gratis gebruik maken van onze verhuisbus. Lees hier meer over standaard opslagboxen.

Boxx on Wheels: wij doen alles voor je

Wil je binnenblijven? Of heb je geen zin om te sjouwen? Kies dan voor Boxx on Wheels. De speciale mobiele Inboedelboxx is geschikt voor meubels en huisraad; makkelijker, beter voor je spullen en goedkoper. Wij rijden een verplaatsbare opslagruimte voor de deur en onze gratis verhuishulp laadt je spullen voor je in. Lees hier meer over mobiele opslagboxen.

Garageboxen: huren

Extra groot en extra hoog. De garages zijn gevestigd in beveiligde parken in verschillende maten. Ook inpandige garages zijn een optie. Lees hier meer over garageboxen.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk