Waar bestaan opslagkosten uit?

Gepubliceerd: 21-06-2022

De kosten die je maakt voor het huren van een opslagruimte zijn opgebouwd uit een aantal elementen, waaronder: huur van grond en pand, vaste lasten voor onderhoud van storage units, verzekeringen en wettelijke verplichtingen.

Huur grond en het pand

De grond waar de opslagruimte op staat of het pand waar de self storage zich in bevindt moet betaald worden. Daar gaat het overgrote deel van de prijs die je betaalt naar toe. De locatie waar deze zich bevindt heeft hier grote invloed op. De grond in Noord-Brabant is bijvoorbeeld een stukje goedkoper dan in de randstad.

Storage units vaste lasten

Net als een woning, is er bij storage units sprake van vaste lasten. Dit zijn voorzieningen die de boel draaiende houden en ervoor zorgen dat alle opgeslagen artikelen droog en veilig opgeslagen blijven. Hierbij kun je denken aan kosten voor verlichting en elektriciteit. Daarnaast is klimaatbeheersing of airconditioning ook belangrijk. Ook zijn er personeelskosten, zoals de klantenservice en beveiliging. Als laatst zijn er natuurlijk kosten om de units te onderhouden.

Hoewel ze wettelijk verplicht zijn, vallen ze niet helemaal onder de vaste lasten: verzekeringen. Als verhuurder van opslagruimte zijn er een paar wettelijke verplichtingen waar wij aan moeten voldoen, zoals verzekeringen. Ook die kosten geld.

Alles inbegrepen op 16 locaties

Niet iedere opslag verhuurder neemt alles mee in de prijs. Boxx Opslag doet dit wel, zodat je zonder gedoe een opslagruimte kunt huren. Op 16 verschillende locaties in het land bieden wij huurders de gelegenheid om gemakkelijk, veilig en goedkoop hun spullen op te slaan. Of je nou in Breukelen of onder de rook van Den Haag wat kwijt moet, bij ons vind je een self storage unit, mobiele opslagbox of garage die aan jouw wensen voldoet. Neem contact op met onze ruimteadviseurs voor meer informatie of vraag direct een offerte aan!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk