Waarom millennials opslagruimte nodig hebben.

Gepubliceerd: 12-09-2019

Zijn millennials wel echt minimalisten ?

 

Er wordt al lang beweerd dat millennials echte minimalisten zijn. Het tegendeel blijkt echter het geval te zijn. Uit diverse onderzoeken blijkt dat millennials wel bewuster kopen, maar niet minder. Ze zijn gek op de nieuwste spullen. Uit ons onderzoek blijkt dan ook dat self-storage (verhuur van tijdelijke opslagruimte) ook door millennials wordt gebruikt en dat daar ook een flinke groei te verwachten is.

 Millennials lijken tegenwoordig het favoriete onderwerp op het internet te zijn. En een van de redenen daarvoor kan zijn dat ze misschien wel de meest unieke generatie tot nu toe zijn. Als grootste generatie in de geschiedenis, zelfs groter dan de Baby Boomers vertoont de Millennial Generatie over het algemeen een heel ander gedrag dan hun voorgangers.

Opslag is een op de behoefte gebaseerd product, dat meestal het gevolg is van een soort levensfase (verhuizing, verbouwing, nieuwe baan, naar de universiteit, echtscheiding, etc.). Dit geldt voor millennials op dezelfde manier als voor de vorige generaties. Alleen ervaren ze deze overgangen vaker dan vorige generaties. Ook, met veel van hen die in kleinere ruimtes in stedelijke gebieden wonen, gebruiken sommigen opslag als permanente oplossing voor hun gebrek aan ruimte.

 

Waarom millennials  voor self-storage te kiezen:

 

1. Tussentijdse opslag bij verhuizing

 De meeste millennials kiezen ervoor om een huis te huren in plaats van een huis te kopen. Ook zie je dat ze zich vaker op latere leeftijd settelen in vergelijking met de vorige generaties. Hierdoor zijn ze vaak afhankelijk van self-storage.

Millennials hebben dus de neiging om voor langere tijd te huren, ze zijn meer nomadisch en wonen zelfs veel langer met hun ouders samen dan generaties voor hen. Relatief goedkope self-storage van maand tot maand is een ideale situatie voor de hierboven beschreven millennial. Het hebben van een plek om hun spullen op te slaan, veilig, gemakkelijk toegankelijk en zonder een lange termijn contract is de perfecte oplossing voor deze generatie.

Iemand die minder geïnteresseerd is in het bezitten van een huis of  het stichten van een gezin zal de perfecte oplossing vinden in self-storage om een thuisbasis te hebben voor zijn bezittingen, zelfs te midden van verhuizingen, veranderingen in het werk en het wonen in een klein appartement.

 

2. Ontoereikende opslagruimte in appartementen en studentenflats

Ook millennials op de universiteit hebben vaak te kampen met onvoldoende bergruimte in hun appartementen en flats. Als ze woonruimte met een kamergenoot delen, hebben ze misschien zelfs minder of geen opslagruimte. Als ze tijdelijk in het buitenland gaan studeren zullen ze ook problemen krijgen om te beslissen wat ze met al hun spullen moeten doen terwijl ze weg zijn. Een self-storage unit is dus een goede optie, omdat dit de beste plek is om dingen op te slaan waar geen plek meer voor is in het appartement of studentenflat.

 

3. Opslag voor persoonlijke artikelen

Millennials die bezig zijn hun carrière op te bouwen, hebben misschien besloten om een budgetvriendelijk huis te kopen dat slechts een kleine ruimte biedt voor al hun bezittingen. Andere millenials zijn wellicht wel een gezin gestart en beseften (niet) dat kinderen vergezeld gaan met een eindeloze hoeveelheid speelgoed en spullen die een enorme hoeveelheid ruimte in beslag neemt.

 

4. Tijdelijk uitgekeken

Millennials hebben de neiging om te denken dat het kopen van spullen een goed idee is om bepaalde problemen op te lossen of te voldoen aan een bepaalde lifestyle. Een loopband kan bijvoorbeeld een goed idee lijken om een gezond en fit lichaam te krijgen, maar het kan hen niet echt helpen om meer te bewegen. Een ander voorbeeld is een sapcentrifuge om het groene sap te maken dat ze drinken in allerlei nieuwe hipstertentjes en gezworen hebben het dagelijks te drinken, maar na verloop van tijd blijkt dat het gezonde, groene sap hun neus uitkomt.

Bezittingen kunnen gemakkelijk net zo snel worden opgegeven als ze worden verworven, en hoewel deze items worden beschouwd als achtergelaten in hun gedachten, zijn ze nog steeds fysiek aanwezig in hun huizen. En omdat ze een aanzienlijk deel van hun zuurverdiende geld hebben uitgegeven om zulke dingen te kopen, besluiten ze vaak om ze gewoon op te slaan, in de veronderstelling dat ze het later zullen gebruiken.

Herken je je hierin? Blijkt dat ook jij teveel spullen hebt of wel wat meer ruimte thuis wilt hebben.? Kijk dan eens bij Boxx Opslag naar een tijdelijke of vaste opslagruimte. Hier kun je eenvoudig je teveel aan spullen opslaan. Ten eerste hoeft dat helemaal niet veel te kosten en ten tweede kun je al terecht voor een opslagruimte van 1 kubieke meter (afhankelijk van de vestiging) Hierin passen al 10 verhuisdozen.

Je oude studieboeken? of al je Playboys omdat je samenwoont en je vriendin dit anno 2019 niet meer ziet zitten?` en andersom, ook de truttige Viva verzameling wordt wel een keer hip.

Bovendien kun je je opslagruimte dagelijks opzeggen: probeer het dus eens uit en ontdek alle voordelen.

 

- Erwin Fleer
Directeur Boxx Opslagverhuur

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk