Wat is Self Storage?

Gepubliceerd: 26-05-2022

˜Self storage' is in de kern een soort opslagruimte. Het woord is een afkorting van ˜self-service storage'. Dit houdt in dat je een individuele mini opslag huurt binnen een groot gebouw. Self-service slaat op het feit dat je zelf je spullen naar de opslagruimte brengt. Het wordt vooral gebruikt als externe ruimte.

Self storage uitgelegd

Over het algemeen wordt gedacht dat self storage zijn origine vindt in de Verenigde Staten eind jaren ˜90, maar niets is minder waar. De geschiedenis van self storage laat zien dat deze verder veel verder teruggaat dan dat. Rond 1850 werden er in Engeland al pakhuizen en magazijnen gebouwd om persoonlijke goederen in op te slaan. In de jaren ˜90 van vorige eeuw won het concept in grote steden in de VS aan populariteit door gebrek aan ruimte in woningen. 

Aan het einde van je 20e eeuw en het begin van de 21e eeuw waaide self storage over naar Nederland waarna de branche snel groeide. En nog steeds! Tijdens de Covid-19 pandemie zijn Nederlanders aan het opruimen geslagen en hebben massaal externe tijdelijke opslagruimte gehuurd. De branche blijft groeien en zich verder ontwikkelen. Zo wordt er in de toekomst gesproken van geautomatiseerde opslagfaciliteiten en boeken via online kanalen.

Opslag in Nederland

Het concept self storage nam in korte tijd het hele land over. Toch zijn de meeste locaties te vinden in de randstad. Uit onderzoek van FEDESSA is naar voren gekomen dat er al 22 self storage verhuurders in Amsterdam alleen zijn. Onze locatie Amsterdam Sloterdijk is er daar één van. Maar Boxx Opslag is op verschillende plekken te vinden, zo bijvoorbeeld ook in Amersfoort en Almere. Met 16 locaties is er altijd wel een Boxx Opslag locatie bij jou in de buurt.

Voor tijdelijke opslagruimte zoals self storage ben je bij Boxx Opslag aan het goede adres. Als opslagruimte verhuurspecialist van Nederland bieden wij verschillende opslagoplossingen aan, zoals garageboxen en mobiele opslagunits. Neem voor vragen contact op met één van onze ruimteadviseurs.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk