Wat kost een garagebox per m2?

Gepubliceerd: 13-07-2022

De kosten voor de huur hangen voor het grootste deel af van de grootte. We berekenen dit in vierkante meters óf kubieke meters: oftewel m2 en m3. Afhankelijk van de afmeting en de locatie van de garagebox, ben je tussen de 13 en 30 euro per vierkante meter maand kwijt.

M2 of M3?

Voor het huren van een garagebox betaal je niet per m2, maar juist per m3. De prijzen lopen door de ligging, afmeting en bij welke verhuurder je huurt flink uiteen. Naast de huur van de opslagruimte, betaal je ook service- en administratiekosten.

Hoeveel m2 heb je nodig?

De meeste mensen schatten de ruimte die ze nodig denken te hebben veel te ruim in omdat er in m2 gerekend wordt. Om een juiste berekening te maken moet ook de hoogte meegenomen worden. Het uitgangspunt is het aantal kubieke meters of m3, omdat dat voor een groot deel bepaalt hoeveel je er precies in kwijt kunt.

Om te voorkomen dat je te weinig opslagruimte gaat huren of juist teveel gaat betalen voor ruimte die je helemaal niet gebruikt, is het verstandig om vooraf te berekenen hoeveel m2 of m3 je nodig hebt. Dat kun je doen door eerst te bedenken wat je precies wilt opslaan. Gaat het om je inboedel of wat extra dozen? Daarna breng je in kaart hoeveel ruimte je daarvoor nodig denkt te hebben.

Om een indicatie te geven: de inboedel van een gemiddelde eengezinswoning past over het algemeen in een self-storage unit van 25 m2 (hier gaan ongeveer 200 verhuisdozen in). Natuurlijk dit is een schatting, want niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid spullen. Niet alleen het aantal dozen dat je op wilt slaan is belangrijk, maar ook losse meubelstukken en andere zaken die meer ruimte innemen.

Bij Boxx Opslag ben je verzekerd van de laagste prijs voor een garagebox, self storage unit of mobiele opslagbox. Ook voor inboedelopslag kun je bij ons terecht. Weet je niet zeker hoeveel kubieke meters je nodig hebt? Neem dan een kijkje bij onze ruimtecalculator of neem contact op met onze ruimteadviseurs.

 

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk