Wat kost een verhuiswagen?

Gepubliceerd: 18-04-2022

Verhuisbus verhuiswagen

Of je nu een groot vrijstaand huis hebt of een flatje in Amsterdam: verhuizen is altijd een hele onderneming. Volledige inboedels moeten vaak in een dag van A naar B worden gereden en daarbij moet ook nog eens alles heel blijven. Daarom is goed vervoer onmisbaar, maar wat kost een verhuiswagen? 

Bij het verhuizen probeert iedereen altijd zoveel mogelijk te besparen, zodat je zoveel mogelijk geld overhoudt om in je huis te kunnen stoppen. Daarom worden vrienden en familie ingeschakeld en als het even kan wordt er ook op vervoer bespaard. Dat is alleen niet voor iedereen een optie en soms is het ook voordeliger om wel een verhuiswagen te huren. Helemaal als je eerst nog spullen opslaat bij een opslagruimte.

Met of zonder chauffeur

Bij het huren van een verhuiswagen is de eerste belangrijke vraag: welk rijbewijs heb je? Met een rijbewijs B mag je namelijk nog wel een busje rijden of een kleine vrachtwagen, zolang het gewicht niet boven 3500 kg uitkomt.  Anders heb je een rijbewijs BE nodig. Met een kleine vrachtwagen mag iedereen met een gewoon autorijbewijs rijden en daarvoor heb je dus geen chauffeur nodig. Dat scheelt in de kosten, maar dan moet je inboedel natuurlijk wel in een klein vrachtwagentje passen.

Wil je een groter vervoermiddel, dan zul je iemand moeten zoeken die een vrachtwagenrijbewijs heeft. Mocht je het geluk hebben dat je iemand in de familie of je vriendenkring hebt met zo'n rijbewijs, dan hoef je alleen een vrachtwagen te huren. Dit zal je voor een dag tussen de 200 en 300 euro kosten.

Mocht je echter ook een chauffeur nodig hebben, dan is het even zoeken naar een goede aanbieding. Naast de vrachtwagen moet dan namelijk ook het uurloon van de vrachtwagenchauffeur worden meegenomen in de kosten. 

Waarom een verhuiswagen beter is dan een busje

Vaak vermijden mensen het huren van een vrachtwagen met chauffeur vanwege de kosten en huren ze een busje. Een busje is alleen niet in elke situatie goedkoper dan een vrachtwagen. Met een busje moet je vaker heen en weer rijden, behalve als je alleen een studentenkamer hoeft te verhuizen. 

Dat heen en weer rijden kost meer brandstof, maar ook meer tijd. Met een vrachtwagen kun je vaak alles in een keer over krijgen en zal je verhuizing veel vlotter verlopen. Ook hoeven familie en vrienden minder tijd vrij te maken om een dag in de weer te zijn met jouw inboedel. Daardoor kan het lonen om toch voor een paar uur een vrachtwagen met chauffeur te huren in plaats van een busje. 

Boxx on wheels

Het kan zijn dat je niet meteen je intrek neemt in een nieuwe woning en eerst je spullen moet opslaan in een meubelopslag. Wanneer je bijvoorbeeld naar Amsterdam verhuist kun je ook het beste opslagruimte in Amsterdam zoeken, maar je ontkomt er niet aan dat je dan eigenlijk twee keer moet verhuizen. 

Hiervoor heeft Boxx een mooie oplossing gevonden met Boxx on wheels. Met deze service wordt de opslagbox bij je oude huis voorgereden, waar je deze vol kunt laden met je inboedel. Vervolgens wordt de opslagunit in zijn geheel naar de opslaglocatie gereden en gestald. Zodra je klaar bent om je intrek in je nieuwe woning te nemen, wordt de opslagunit weer voorgereden en kun je je spullen precies zo terugvinden als je ze bij je vorige woning hebt opgeslagen. 

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk