Wat kost het om een garage te laten bouwen?

Gepubliceerd: 22-07-2022

Auto in garage

Genoeg grond, maar een gebrek aan ruimte? Dan kun je een garage laten bouwen. Een beetje afhankelijk van je wensen, de grootte en de materialen die je wilt gebruiken, schommelt de prijs redelijk. Een aannemer weet het precies, maar overwegend komen de kosten van het bouwen van een garage tussen de 12K en 20K uit.

Factoren om rekening mee te houden

Een garage laten bouwen kan een interessante optie zijn om verschillende redenen. In eerste instantie is het handig, want je krijgt extra opslagruimte en ten tweede kan het waardeverhogend werken voor je huis. Helaas is het niet gratis om een garage te laten bouwen, of je nou een bestaande ruimte wilt verbouwen tot garage of een compleet nieuwe garage wilt (laten) bouwen. Aan beide zitten kosten verbonden. Als je zelf handig bent, kun je een hoop besparen en veel zelf doen, maar als je alles uitbesteedt, kunnen de kosten snel oplopen.

Wat de exacte kosten zijn is lastig te zeggen. Dit hangt af van factoren, zoals:

  • Grootte van de garage
  • Soort fundering
  • Materialen
  • Isolatie
  • Eventuele verwarming en elektriciteit
  • Maatwerk of prefab

Al deze factoren hebben invloed op de prijs die je betaalt voor je garagebox. Over het algemeen ben je ergens tussen 12.000 en 20.000 kwijt om een garage om te bouwen of te laten bouwen.

Mocht je er nog niet helemaal uit zijn of je een garage aan huis wil, maar heb je wel behoefte aan extra opslagruimte? Of ben je op zoek naar een interessante investeringsmogelijkheid? Neem dan eens een kijkje bij Boxx Garages. Boxx Opslag verhuurt en verkoopt garageboxen als belegging. Dus wil jij tijdelijk je oldtimer veilig stallen of zoek je een meer permanente oplossing? Dan is Boxx er voor jou. Neem voor meer informatie contact op met onze ruimteadviseurs. Ze staan zeven dagen per week voor je klaar!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk