Wat mag je opslaan in een garagebox?

Gepubliceerd: 01-07-2022

Een garagebox kan gebruikt worden voor inboedelopslag, opslag van voertuigen en zakelijke opslag. Daartegenover staat dat je toxische, ontvlambare, ontplofbare en/of gevaarlijke stoffen, dan wel aan bederf onderhevige en levende have niet mag opslaan. Controleer om het zeker te zijn de voorwaarden van de verhuurder.

Dit mag je wel opslaan

Of je nou opslagruimte wil huren voor tijdens je verbouwing of omdat je een tijdje naar het buitenland gaat, juist ruimtetekort hebt of thuis goed wil ontdoen van overbodige spullen: een garagebox is in veel situaties een zeer geschikte keuze. Over het algemeen zijn opslagruimtes onder te verdelen in de hieronder beschreven categorieën. Per categorie is beschreven wat je wél mag opslaan:

Inboedel

In de meeste van onze opslag boxen hebben we ruimte voor je complete inboedel en extra spullen die je thuis niet kwijt kunt. Van (tuin)meubels tot verhuisdozen en van je wintersportspullen tot de oude spullen van de kinderen die de deur uit zijn, maar waar je nog geen afstand van wilt of kunt doen.

Voertuigen

Bijvoorbeeld oldtimers, motoren of andere voertuigen waar je geen ruimte voor hebt en waarvan je zeker wilt zijn dat ze een droge en veilige plek hebben.

Zakelijke opslag

Als zakelijke huurder kun je een opslag box huren om er voorraad in op te slaan, te gebruiken als werkplek of als verlengstuk van je magazijn of archief. Handig voor webshopeigenaren of als je veel dure materialen en gereedschappen hebt die je overdag veilig wilt opbergen als je naar een klus bent.

Dit mag je niet opslaan

Hoewel er een paar zaken zijn die vanzelfsprekend verboden zijn om op te slaan, zoals drugslabs, hennepplantages en andere zaken die te maken hebben met criminele activiteiten, zijn er ook minder voor de hand liggende zaken die niet mogen. Zo mag je bijvoorbeeld niet de nacht spenderen in een gehuurde self storage unit. Veel verhuurders houden aan dat ˜het opslaan van toxische, ontvlambare, ontplofbare en/of gevaarlijke stoffen, dan wel opslag van aan bederf onderhevige en levende have' verboden is. Lees dit artikel als je wil weten wat daar precies mee bedoeld wordt. 

Wil je je inboedel tijdelijk kwijt, een waardevol voertuig na het seizoen opslaan of voor zakelijke doeleinden een opslagruimte huren? Dan is Boxx Opslag de partner voor jou! Met onze self storage units in diverse formaten, mobiele opslag boxen en garageboxen is er voor iedereen een geschikte oplossing. Neem snel contact op met één van onze ruimteadviseurs voor meer informatie.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk