Welke kosten komen bij het verhuizen van je inboedel?

Gepubliceerd: 11-02-2021

Verhuizen kan veel geld kosten. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk je budget besteden aan het inrichten of verbouwen van je nieuwe woning. Daarom is het fijn om de kosten van je inboedel opslaan zo laag mogelijk te houden.

Om de kosten in kaart te brengen, is het goed om eerst te kijken naar wat je nodig hebt en welke mogelijkheden daarvoor zijn. Kijk daarna hoe je zoveel mogelijk kosten kunt besparen.

Welke mogelijkheden zijn er voor het verhuizen van je  inboedel?

Er zijn verschillende soorten opslagmogelijkheden die speciaal voor inboedel zijn. Een self storage is een vaste opslagunit die gevestigd is in een vestiging bij jou in de buurt. Deze is naast het opslaan van inboedel ook ideaal als verlengde van je berging of zolder. Een self storage is in alle huurperiodes beschikbaar.

Een andere mogelijkheid is Boxx on Wheels. Dit is een mobiele opslagunit waardoor opslag en vervoer in één is met gratis ophaal- en retourservice. Boxx on Wheels is speciaal geschikt voor inboedelopslag, waarbij de opslagunit voor de deur wordt gereden zodat je de inboedel gemakkelijk in en uit kunt laden. 

Liever zelf je inboedel brengen, maar wel gebruik maken van Boxx on Wheels? Dat is ook mogelijk. De mobiele opslagunit wordt klaargezet bij de ingang van de opslaglocatie, waardoor je gemakkelijk de inboedel kunt in- en uitladen.

Hoe kun je kosten besparen bij het verhuizen van je inboedel?

Het is belangrijk om eerst goed te kijken naar wat je wilt opslaan. Na het selecteren van je inboedel kun je de benodigde opslagruimte berekenen met de ruimtecalculator. Vaak heb je minder ruimte nodig dan je denkt en zo betaal je niet meer dan nodig is. 

Bij een opslag huren is het van belang om de huurvoorwaarden goed te bekijken. Let vooral op de minimale huurperiode en andere kosten die worden aangegeven. Een opslagunit kan een lage huurprijs per maand hebben, maar als de verplichte minimale huurperiode langer is dan nodig, kunnen de totale kosten toch hoger uitkomen. Ook de locatie van een vestiging heeft invloed op de prijs. Een opslagruimte in het centrum van een grote stad is vaak duurder dan in een kleinere stad in de buurt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het huren van een garagebox in regio Utrecht

Tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden voor het vinden van een opslag naar wens. Het gaat zeker lukken om binnen het budget te blijven en de kosten zo laag mogelijk te houden. 

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk