Welke spullen mag je opslaan in een opslagbox?

Gepubliceerd: 20-06-2022

Self storage unit - opslagbox

Bij een grote schoonmaak is het goed om te kijken wat je wil bewaren en welke spullen eigenlijk wel weg kunnen. Op die manier zorg je dat je minder opslagruimte nodig hebt en geen extra geld kwijt bent bij het huren van een opslagunit. Bij het sorteren van je bezittingen is het ook goed om je af te vragen of alles wel in een opslagbox opgeslagen mag worden, zodat je bij het wegbrengen van je spullen niet voor verrassingen komt te staan.

Het antwoord op de vraag wat je mag opslaan in een opslagbox is gelukkig vrij simpel: bijna alles. Zolang het niet in strijd is met de wet, het kan bederven of op andere manier overlast kan veroorzaken, mag het meestal gewoon opgeslagen worden. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd om advies vragen bij je opslagspecialist.

Waar kun je een volledige inboedel opslaan?

Wel is het belangrijk om goed te kijken naar de faciliteiten en opslagruimtes bij de locatie waar je je spullen gaat opslaan. De mogelijkheden voor het opslaan van je inboedel in Utrecht kan namelijk verschillen met de faciliteiten bij een opslag in Breukelen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een auto wilt stallen of opzoek bent naar inboedelopslag is het van belang om even rustig rond te kijken en te vergelijken.

Kijk dus goed wat de mogelijkheden zijn bij de opslaglocatie die je op het oog hebt. Vergeet daarbij ook niet op de prijs te letten, want een paar euro verschil per vierkante meter kan al snel tientallen euro's per maand schelen.

Bereken hoeveel opslagruimte je nodig hebt

Op het moment dat je een opslagspecialist hebt gevonden is het belangrijk om de benodigde opslagruimte te berekenen. Je hebt natuurlijk meer ruimte nodig wanneer je een complete zithoek en koffietafel kwijt moet, dan wanneer je enkel wat kleren en dozen wilt opslaan. Gelukkig kun je met het ruimte advies van Boxx nauwkeurig berekenen hoeveel ruimte je nodig gaat hebben.

Voer in de ruimtecalculator in hoeveel banken, dozen, tafels en andere meubels je kwijt moet en je krijgt precies te zien hoeveel opslagruimte je moet huren. Dit kan per ruimte in het huis, dus zelfs wanneer je een volledige inboedel voor bepaalde tijd wil opslaan, kun je een advies op maat krijgen. Mocht je twijfelen, neem dan even contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen zorgen dat je precies de opslagruimte huurt die je nodig hebt, zodat je niet voor kubieke meters betaalt die je niet gebruikt.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk