Wisselende seizoensvoorraad van je winkel? Kies voor een opslagruimte.

Gepubliceerd: 24-01-2022

Blonde vrouw rijdt dozen in self storage

Als winkel pas je je assortiment aan op de verschillende seizoenen door de wisselende behoefte van je klanten. Maar tijdens een verandering van het assortiment kun je nog een deel van je seizoensvoorraad over hebben. Dit kun je volgend jaar weer verkopen, maar het neemt veel ruimte in beslag om in je winkel te bewaren. Kies daarom voor een winkel opslagruimte.

Een winkel opslag huren kan bij diverse aanbieders. Veel aanbieders hebben verschillende locaties en soorten opslagruimtes. Bedenk vooraf welke spullen je op wilt slaan en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt.

Waarom kiezen voor een winkel opslagruimte?

Winkels kunnen voor meerdere redenen een opslag nodig hebben. Naast het opslaan van een wisselende seizoensvoorraad kan een opslagruimte ook gebruikt worden voor het opslaan van de voorraad van een webshop of extra voorraad van de winkel. Bij een verhuizing of verbouwing is het mogelijk om het hele assortiment inclusief interieur op te slaan. Door het huren van een opslagruimte houd je meer ruimte in je winkel over.

Het gemak van een externe opslagruimte is dat jouw winkelvoorraad veilig vervoerd en opgeslagen wordt. Boxx on Wheels is een mobiele opslagunit met gratis ophaal- en retourservice. De opslaglocaties zijn altijd toegankelijk voor huurders en makkelijk bereikbaar. Je kunt dus altijd langs om extra voorraad te brengen of op te halen. 

Hoe deel je een voorraadopslag handig in?

Er zijn verschillende manieren om je opslagruimte in te delen. De keuze van de indeling ligt aan de reden voor het opslaan. Als je tijdens de opslagperiode nog bij de voorraad moet kunnen komen zijn er twee manieren om het handig in te delen. Je kunt ervoor zorgen dat je de voorraad die je het snelste nodig hebt vooraan legt zodat je er gemakkelijk bij kunt komen. Alles wat je niet nodig hebt gedurende de opslag periode leg je achterin. 

Een andere mogelijkheid is om, als je de ruimte hebt, een paar gangpaden te maken in de opslagruimte. Hierdoor kun je ook bij de voorraad komen die achterin ligt. Met schilderstape kan je zo een paar paden creëren op de grond zodat iedereen daarna vlot kan gaan vullen. Het is daarnaast handig om in de hoogte te stapelen, hierdoor benut je zo veel mogelijk de ruimte en betaal je niet meer dan je nodig hebt. 

Een voorraadopslag is de ideale oplossing voor het opslaan van je seizoensvoorraad in plaats van in je winkel. Kies de opslagruimte die voldoet aan jouw opslagbehoefte. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden bij onze self storage in Amsterdam.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk