Zo deel je een opslagruimte handig in met jouw inboedel.

Gepubliceerd: 03-08-2021

Je gaat verhuizen of verbouwen, kijkt rond en realiseert hoeveel spullen je eigenlijk wel niet hebt. Dan kom je tot de realisatie dat je tijdelijk je inboedel zult moeten opslaan. In zo'n 200 verhuisdozen past de inboedel van een eengezinswoning, wat er een heleboel zijn. Hoe deel je die ene ruimte nou zo in dat je er nog gemakkelijk bij kunt? Volg deze stappen en je inboedel staat keurig opgeslagen!

Weet zeker hoeveel ruimte je nodig hebt voor je inboedel

Om te beginnen is het handig om te weten wat en hoeveel je precies wilt opslaan. Maak daarom een inventarisatie van welke inboedel je wel en niet extern opgeslagen wilt hebben. Veel opslagverhuurders bieden een rekentool aan die je kan helpen een inschatting te maken hoeveel ruimte je echt nodig hebt. In de ruimtecalculator is de opeenstapeling van goederen vaak al meegenomen, maar mocht je twijfelen of zoveel m2 genoeg is kun je altijd contact opnemen met de verhuurder.

Plannen, plannen, plannen

Wanneer de afmetingen van de inboedelopslag die je gaat huren bekend zijn kun je een plan gaan maken. In dit plan geef je aan wat waar ongeveer komt te staan, zoals borden onderop en glazen bovenaan. Je kunt je plan schetsen op een groot vel papier of gebruikmaken van online tools. Floorplanner en Sweet Home 3D zijn hier zeer geschikt voor. Vergeet niet om in dit plan de hoogte mee te nemen. Dit kun je doen door dozen te gaan stapelen en grote items recht op te plaatsen. Denk aan een wandspiegel, staande lamp of schilderij.

Prop de inboedelopslag niet tot de nok toe vol

De kans is zeer aanwezig dat je tijdens de huur van je opslagruimte nog eens bij je spullen moet omdat je iets nodig hebt. Als het dan zo ver is wil je niet eerst de opslagunit moeten leeghalen en daarna weer inpakken omdat je niet genoeg ruimte hebt om door de spullen te zoeken. Zorg daarom voor wat bewegingsvrijheid in de opslagunit door een gangpad te creëren. Vanuit hier kun je gemakkelijk bij je inboedel en er iets uithalen zonder al te veel moeite.

Let op de zwaarte van de items

Het lijkt voor de handliggend en daarom is het een belangrijk punt om nog een keer te benoemen. Let erop dat dozen van zwaar naar licht gestapeld worden om schade aan je spullen te voorkomen. Begin met de zware items, als boeken en borden, en werk je weg omhoog naar lichte en breekbare items, zoals glazen.

Tijd om in te pakken

Voordat je de inboedel in gaat laden moet deze goed, stevig en veilig verpakt zijn. Met het oog op stapelen, zijn (verhuis)dozen een zeer geschikt middel om je spullen in op te bergen. Stoffen producten kun je het beste verpakken in een verpakking die je vacuüm kunt trekken, omdat deze toch een stuk minder ruimte innemen dan een doos. Daarnaast zijn kranten, handdoeken en noppenfolie goed bruikbaar bij breekbare items. Heb je meubels voor de opslag die je niet gaat demonteren? Zie ze dan als extra opbergruimte in de opslagunit! Zorg wel dat je eerst de kast en dan pas de inhoud erin zet, anders wordt deze heel erg zwaar.

Alles labelen

Of je hebt allemaal dezelfde dozen of ze gaan op een gegeven moment allemaal op elkaar lijken. En om dan iets terug te vinden zul je ze moeten labelen, allemaal! Wees hierin ook zo specifiek mogelijk. Dit zorgt er later voor dat je gemakkelijk terug kunt vinden wat je zoekt, of het nou tussendoor of bij het uitladen is. Het handigste is een drietrapsmodel waar je begint met in welke kamer het stond of hoort, gevolgd door een categorie zoals bestek, linnen, amusement. Als laatst kun je nog specificeren wat er precies in zit zoals messen, beddengoed of boeken. Nog bang dat je het niet meer weet? Plak dan op de boven- én de zijkant een label (of een geprinte foto van de inhoud).

Opslagtools helpen je verder

Waarom zou je al het zware werk zelf doen en alles zelf tillen, wanneer er genoeg tools zijn die het zoveel makkelijker maken? Maak simpelweg gebruik van de opslagtools die beschikbaar zijn bij de verhuurder. Denk hierbij aan steekkarren, verhuisliften, haken, stallingen of verhuisbussen voor transport. Vraag wat al aanwezig is op de locatie en of je er gebruik van kan maken.

 

Bij Boxx Opslag verhuren wij self storage en mobiele opslagunits, beiden zeer geschikt voor het opslaan van een inboedel. Neem een kijkje bij de self storage verhuur op een van onze locaties of Boxx on Wheels, onze complete verhuisservice met inboedeltransport en -opslag in één!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk