Zo pak je een woonkamer makeover handig aan.

Gepubliceerd: 08-07-2021

De woonkamer is de ruimte in je huis waar je over het algemeen veel tijd doorbrengt. Je kijkt er je favoriete serie, ontvangt hier je gasten, vier je verjaardagen en hou je jouw spelletjes avonden. Daarom richt je deze kamer met veel liefde in, maar na een tijd kan je behoefte hebben aan iets nieuws. Tijd om je woonkamer een makeover te geven en met deze stappen pak je het handig aan.

Stap 1: Laat je inspireren

Zoals het Nederlandse gezegde luidt: ˜Een goed begin is het halve werk'. Daarom beginnen we met inspiratie. Kijk naar wat je eigenlijk wilt bereiken na je makeover. Hebben we het over een kleine aanpassing, zoals het wisselen van een meubel stuk? Of wil je het groter aanpakken met een renovatie, door bijvoorbeeld een muur door te breken? Neem een kijkje in verschillende woon- en interieurmagazines, zoals in-house magazine, eigen huis & interieur, interieurmagazine of het bekende blad van VTwonen. Bezoek verschillende huizen om af te kijken hoe zij hun woonkamer interieur hebben gestyled. Op social media kun je ook een heleboel woonkamer inspiratie voor het jaar 2021 vinden, bijvoorbeeld op Instagram of Pinterest. Als je dan een idee hebt van hoe je wil dat je woonkamer eruit gaat zien, kun je een moodboard samenstellen. Het moodboard geeft precies jouw wens, sfeer en gewenste kleurenpallet weer.

Stap 2: Stel een plan op

Als je een goed idee hebt van jouw woonkamer makeover en deze op papier hebt staat kun je gaan beginnen met het maken van je makeover plan. Voor het installeren van openslaande deuren of een uitbouw heb je een uitgebreide planning nodig dan wanneer je een nieuwe bank wilt. De key points bij het opstellen van een plan voor je woonkamer makeover zijn als volgt:

  • Heb duidelijk wat je precies wil gaan doen
  • Welke stappen moet je zetten om het project tot een succesvolle afronding te brengen?
  • Hoeveel tijd heb je nodig?
  • Wat of wie heb je nodig of kan je helpen?

Denk bij een aanbouw bijvoorbeeld aan een aannemer die deze van je uit handen kan nemen of een elektricien als je een nieuw lichtplan wil aanleggen. Als de muren een nieuwe kleur krijgen kun je dit uitbesteden of zelf doen als je daar tijd voor hebt. Bij het uitzoeken van nieuwe meubels is het verstandig om te controleren of er een service aangeboden wordt die de bank of tafel bij je thuis afleveren. Als je het groots gaat aanpakken kan externe opslagruimte nog een oplossing bieden voor je inboedel.

Stap 3: Opslag regelen

Tijdelijke externe opslagruimte huren kan voor een verbouwing of renovatie een absolute uitkomst zijn. Je weet zeker dat je inboedel veilig opgeslagen staat en niet beschadigd kan raken door weersomstandigheden. Daarnaast bieden veel opslagverhuurders de mogelijkheid om je spullen tussentijds te bezoeken, mocht je iets nodig hebben in die periode. Opslagruimtes zijn er in verschillende vormen, zoals self storage of garageboxen. Overwegend wordt een garagebox voor een langere periode gehuurd, voor bijvoorbeeld caravanstalling. Self storage komt in verschillende groottes en zijn voor een korte periode te huur. Boxx biedt ook unieke mobiele opslagboxen te huur aan. Deze worden onder de vlag van Boxx on Wheels voor je deur gereden en door een team ervaren verhuizers ingeladen. Dan rijden wij de opslagunit terug naar de vestiging waar hij beveiligd opgeslagen staat tot het einde van je huurperiode. Na afloop rijden wij hem terug voor jouw deur en laden hem uit. Je hoeft hierbij niet zelf te rijden of te sjouwen!

Boxx Opslag is dé opslagverhuurspecialist van Nederland. Met ons diverse aanbod, bestaande uit standaard opslagruimtes, ook wel self storage, garageboxen en unieke mobiele opslagunits, hebben we voor iedere opslagbehoefte een oplossing. Kijk snel welke locatie bij jou in de buurt is of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk