Zo plaats je jouw koelkast goed en veilig in de inboedelopslag.

Gepubliceerd: 20-09-2021

Ze komen in allerlei soorten en maten en zijn belangrijk om eten houdbaar en koud te houden: de koelkast! Het is een apparaat dat je eens in de zoveel jaar koopt en als je gaat verhuizen gaat hij met je mee. Ga je samenwonen, maar kun je geen afstand doen? Of staat hij gewoon even in de weg? Plaats het apparaat dan in je inboedelopslag. Hoe je dat doet? Dat lees je in het artikel!

Ontdooien

Om je koelkast goed en veilig op te slaan in de inboedelopslag beginnen we met het leegmaken van het apparaat. Dit kun je doen door alle etenswaren die er in zitten op te eten of wanneer mogelijk buiten of in koeltassen te bewaren. Wanneer alles van de plankjes is, schakel je de koelkast uit, zodat deze kan ontdooien. Heb je een koel-vries combinatie, dan raden we je aan om een handdoek voor de deur van de vriezer te leggen. Dit om te voorkomen dat het vocht uit de vriezer op je vloer sijpelt en beschadigingen veroorzaakt. Laat na het ontdooien de deuren op een kiertje staan.

Schoonmaken

Wanneer de koelkast helemaal ontdooid is, is het tijd om het apparaat schoon te maken. Zo komt hij fris en fruitig in de tijdelijke inboedelopslag te staan en voorkom je dat er in de tussentijd bacteriën in gaan groeien. Begin met het ontdoen van de plankjes, lades, rekken en bakken in de koelkast en maak vervolgens schoon met afwasmiddel. Afwasmiddel of een milde allesreiniger zijn goede producten om de binnenkant van het toestel mee te reinigen. Neem daarin de deur en de rubbers mee. Bescherm de rubbers door er talkpoeder op te doen, zodat ze niet uitdrogen en gaan scheuren. Dit werkt alleen wanneer je de deuren open laat staan in de opslag. Haal daarna een wattenstaafje door de afvoer. Na de reiniging haal je een schone en droge theedoek door de koelkast. Laat de koelkast een dag staan om deze goed te laten drogen van binnen.

Afdekken en verplaatsen

Om stof en vuil te minimaliseren kun je de koelkast afdekken met een stofhoes. Simpel gezegd is dit een hoes of stuk stof dat je over je koelkast legt om hem zo schoon mogelijk te houden. Voordat je de koelkast gaat verplaatsen is het verstandig om het eind van de slang van de afvoerleiding in een plastic zak te stoppen, zodat deze niet op andere inboedel kan lekken. Gebruik om de koelkast gemakkelijk van plaats A naar B te verplaatsen een steekkar, dolly of een hondje zoals bij een verhuizing. Een steekkar is vooral handig wanneer het apparaat van boven naar beneden vervoerd moet worden. Plaats de koelkast rechtop in de bus tijdens het transport, zodat deze niet kan gaan lekken. Kantel het apparaat zo min mogelijk, zo voorkom je dat de compressor kapot gaat.

De koelkast opslaan in de inboedelopslag

Zorg dat de koelkast in een schone en droge opslagruimte staat. Laat de deuren openstaan zodat er geen schimmel kan ontstaan en bacteriën geen kans hebben om zich te nestelen. Heb je de koelkast moeten kantelen bij het in- of uitladen? Laat hem dan, nadat je hem uit de inboedelopslag haalt, minimaal 48 uur staan voordat je het apparaat weer aansluit. Dit heeft te maken met de koelvloeistof. Zo kan deze tot rust komen en goed zijn werk doen wanneer je de koelkast weer in gebruik neemt.

Boxx Opslag biedt voor iedere opslagwens een geschikte oplossing. Bij ons staat je koelkast of andere meubels of inboedel die je wilt opslaan, gemakkelijk, veilig en goedkoop opgeslagen in een van onze self storage units of mobiele opslagruimtes. Neem contact op met een van onze ruimteadviseurs om te zien wat de mogelijkheden zijn. Wil je meer tips en tricks over verhuizen en opslag? Ga dan snel naar onze blog!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk