Zo sla je witgoed veilig op in de opslag.

Gepubliceerd: 05-10-2021

Inboedelopslag

Kleine wasjes, grote wasjes, die stop je in de¦ wasmachine! Alleen soms moet deze naar de opslagruimte, bijvoorbeeld wanneer je gaat verhuizen of verbouwen. Aangezien wasmachines een investering zijn, wil je niet dat ze beschadigen tijdens het vervoer of in de opslag. Daarom hebben wij een paar stappen op een rijtje gezet, zodat jouw wasmasjien goed en veilig op alle locaties aankomt.

Voorbereiden en schoonmaken

Laten we beginnen bij het begin, de voorbereiding. Wanneer deze op orde is zal de rest van het proces ook soepel verlopen. Kijk eerst of je de benodigdheden, die je nodig hebt om het witgoed te reinigen, in huis hebt. Denk hierbij aan soda of een ander middel dat de binnenkant van de machine zuivert, allesreiniger en schoonmaakdoekjes voor de buitenkant en talkpoeder. Start met de wasmachine te laten draaien op een kookwasprogramma. Wanneer deze klaar is kun je het filter en wasmiddelbakje eruit halen en schoonmaken. Let erop dat beide goed gedroogd zijn voordat ze naar de opslagruimte gaan. Na het schoonmaken van het apparaat en de onderdelen smeer je de rubbers in met talkpoeder. Het poeder beschermt de rubbers om uitdroging te voorkomen, daardoor scheuren ze niet. Laat de deur na reiniging open staan. Als dit klusje geklaard is, kun je het vervoer van de wasmachine en/of droger regelen. Denk hierbij niet alleen aan een auto of bus die het apparaat moet vervoeren, maar ook hoe je het van je berging op de tweede verdieping naar de opslagruimte krijgt. Een steekkar of hondje kan je een eind op weg helpen. Anders kun je een witgoedzak of tilbanden gebruiken. Deze maakt het tillen van de wasmachine of droger een stuk gemakkelijker en veiliger.

Verplaatsen en tillen

Nadat je de wasmachine of droger hebt schoongemaakt en afgekoppeld, is het tijd om het apparaat klaar te maken voor vervoer. Om je witgoed te beschermen kun je transportbouten in het apparaat schroeven. Dit zijn een soort schokdempers en zorgen voor extra ruimte tussen de machine en de omliggende producten. Ze zijn alleen bedoeld voor het verhuizen van de machine en moeten verwijderd worden voordat je hem weer in gebruik neemt. Oudere wasmachines beschikken nog wel eens over een bovenblad. Controleer goed of deze stevig vast zit en of die het gewicht van de wasmachine kan dragen. Je wil natuurlijk voorkomen dat je wasmachine halverwege het tillen door het gewicht loslaat van het bovenblad. Schroef het bovenblad goed vast of kijk naar andere mogelijkheden om te tillen, zoals tilbanden.

Een wasmachine weegt al snel tussen de 65 en 80 kilo. Til het apparaat daarom altijd met twee mensen. Als eerst kantel je de machine met de deuropening naar boven. De een pakt hem vast bij de achterkant van het bovenblad, zodat hij in balans blijft. De ander tilt hem aan de onderkant. Pak hem vast bij de achterste twee hoeken. Wanneer je hem vast hebt zorg je dat je goed grip krijgt door hem eerst op een been te laten rusten voordat je hem naar je borst tilt. Let erop dat voordat jullie gaan lopen je de rug recht houdt, de knieën een beetje gebogen zijn en je armen in een hoek van 45 graden rusten. Tilbanden zijn een uitstekende optie als je je armen niet wil overbelasten.

In de opslagruimte

Het allerbelangrijkste is dat je witgoed tijdens de opslagtermijn open blijft staan. Zo voorkom je dat deze gaat beschimmelen. De deur hoeft niet wagenwijd open te staan, een kiertje is al voldoende. Je kunt er een stuk karton tussen zetten of een pakdeken tussen hangen. Mogelijk wil je tijdens de opslag onderdelen die los te koppelen zijn, loskoppelen. Bewaar deze in een zakje die je aan het apparaat bevestigd met tape zodat je ze niet kwijt raakt ergens in de opslagruimte.

Door deze tips te volgen plaats je je witgoed netjes in de inboedelopslag. Let erop dat je vanuit je knieen blijft tillen, zodat je geen blessures oploopt. Met Boxx on Wheels, de ultieme verhuisservice van Boxx Opslag hoef je niet eens zelf te tillen. Met deze dienst is de huur van opslagruimte, het transport van je inboedel en helpende handen in één geregeld! Neem snel contact op voor meer informatie.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk