Profiteer van de groeiende markt van
tijdelijke opslagruimte

Investeer tegen 9%
Open voor inschrijving.
Investeer in opslagunits.
 • 8,25%  – 10,25% vast rendement
 • Tussentijds verhandelbaar
 • Investeren vanaf €25.000,-
 • Vastgoed op eigen naam
Open voor inschrijving.
Brugfinanciering.
 • 1% rente per maand
 • Investeren vanaf €100.000,-
 • 1e hypotheekrecht
Gesloten voor inschrijving.
Vastgoed hypotheek.
 • 8,25%  – 10,25% vast rendement
 • 1e hypotheekrecht
 • Investeren vanaf €25.000,-
 • Looptijd 5 jaar

SELF STORAGE IS EEN ZEER SUCCESVOLLE SECTOR IN VASTGOED.

Grote Amerikaanse beleggers als Blackrock en Carlyle investeren steeds meer in Europa, omdat hun eigen markt langzaam verzadigd raakt. Self storage is gigantisch in trek, juist in de huidige financiële situatie. In tijden van recessie en een hogere inflatie geven juist opslagbedrijven veel meer vertrouwen dan andere (vastgoed)beleggingen. Waarom?

 • De vraag naar tijdelijke opslag groeit. (Mensen gaan steeds kleiner wonen)
 • Sterke en voorspelbare cashflow.
 • Hoge waardering tot 20x EBITDA.
 • Enorme groeikansen in Europa voor de aankomende jaren.
 • Consolidatieslag door grote groep investeerders op de Europese markt.
 • Corona- en recessie proof.

Boxx verhuurt sinds 2011 tijdelijke opslagruimtes en Erwin Fleer (directeur van Boxx Holding B.V.)
heeft 22 jaar ervaring in het verhuren van tijdelijke opslag. Samen met zijn partner Sarah Beckmann heeft hij Boxx uitgebouwd naar een bedrijf met 16 vestigingen en een 45-tal enthousiaste jonge medewerkers.

Wij zijn de derde verhuurder van Nederland. Ons doel is in een blijvende top-3-positie met 40-50 vestigingen op basis van onze succesvolle formule: Verhuren van tijdelijke ruimte met binnenstedelijke opslaglocaties, verhuren en verkopen van garageboxen en verhuren van (inboedel)opslagunits met gratis ophaalservice (Boxx on Wheels), waarbij wij meer diensten bieden tegen continue lagere prijzen, op basis van (internet)automatisering en centrale aansturing met de hoogste klanttevredenheid.

Veelgestelde vragen.

1
Beleggen in tijden van hoge inflatie en een toekomstige recessie

Opslagverhuur is relatief recessieproof. Er komt ook meer vraag bij gedwongen verhuizingen, echtscheidingen etc. Dit hebben we ook gezien in de financiële crisis van 2008 en de coronacrisis van afgelopen jaren. We moeten enkel letten op storneringen (geen geld op de rekening) van de automatische incasso van de huren. Dit zal de kasstroom kunnen gaan benadelen. Wij nemen voorzorg in zulke situaties om een hogere kasbuffer aan te houden.

De verhuur van opslagruimtes (via Boxx on Wheels) is voor 95% particulier. Wij hanteren 1 maand borg, 1 maand vooruitbetaling. Na 80 dagen achterstand wordt de inhoud van de opslagunit openbaar verkocht. Daarmee hebben we minder last van bedrijven die slechter gaan betalen of failliet gaan welke door de aankomende recessie sneller worden getroffen.

2
Waar vind ik ervaringen van andere beleggers?

Als opslagbedrijf zijn de recensies van andere opslag gebruikers belangrijk om ervoor te zorgen dat wij blijven groeien. Het is voor ons belangrijk om goed zichtbaar te blijven op Google. Daarom willen wij de reacties van klanten en beleggers niet met elkaar in verwarring brengen. Ook moeten wij rekening houden met de privacy van onze beleggers.

Wij zijn trots op het feit dat 60% van onze huidige beleggers al eerder bij ons heeft belegd. Dat zouden zij niet doen als wij onze afspraken niet na zijn gekomen. Dit zegt voor ons en hopelijk voor u ook een hoop. Ook hebben wij al meerdere rondes beëindigd en de beleggers hun investering terugbetaald. Als wij onze afspraken niet na zouden komen, zou niemand meer bij ons beleggen. Daarom staan de beleggers (en de opslag klanten) op nummer 1 bij Boxx.

Wist u overigens dat veel beleggers in het verleden wel eens gebruik hebben gemaakt van onze opslagdiensten en zo met ons in aanraking zijn gekomen om te beleggen?

3
Waarom deze zeer hoge rente?

De markt voor MKB obligaties (financiering) is zeer concurrerend met veel aanbiedingen tussen de 7-8% rente. Venture capital bedrijven vragen 20-25% jaarlijks rendement.

Wij hebben ervoor gekozen om ons te onderscheiden door een hogere netto rente te bieden, in plaats van veel te adverteren. Dit is dezelfde strategie voor ons verhuurbedrijf. Meer volume door lagere huurprijzen van opslagunits en garages en het bieden van meer service. Doordat onze obligatieleningen zo sneller worden volgeschreven, is Boxx in staat haar snelle groei vast te houden. Hierdoor zijn de nieuwe opslagverhuurvestigingen sneller op gewenste bezettingsgraad, daardoor ook sneller winstgevend en kunnen we daardoor meer nieuwe locaties openen.

4
Waarom is beleggen in opslag bij Boxx zo verstandig?

Aan alle beleggingen zitten risico’s. Of je nu belegt in aandelen op de beurs, in vastgoed of andere fondsen, niets is zonder risico. Ook bij Boxx niet.
Wij opereren alleen in de randstad, zijn goedkoper en bieden een betere service met ons Boxx on Wheels concept ten opzichte van de grote concurrenten. De opgehaalde boxen met inboedels worden opgeslagen in onze XL- vestigingen in o.a. Breukelen en Schiedam. Dit zijn goedkopere locaties dan onze vestigingen in de grote steden. Zo weten wij al jaren meer opslag binnen te halen dan dat er uit gaat. Zolang de bezettingsgraden van de vestigingen gedurende de jaren blijven groeien en niet afnemen, kun je spreken van een verstandige belegging.

5
Welk onderpand heb ik bij de obligaties van Boxx Opslag?

De obligaties zijn door de volgende zekerheden gedekt:
1. Een stil pandrecht, eerste in rang, op alle opslagboxen (roerende
zaken) die wij in eigendom verkrijgen en houden; en
2. Een stil pandrecht, eerste in rang, op al onze huidige en
toekomstige vorderingen op huurders van de opslagboxen.
De zekerheden worden verleend aan en gehouden door de Stichting.

Boxx Obligatiehouders, een stichting die is opgericht voor de
obligatieleningen die binnen onze groep van tijd tot tijd worden
aangeboden en uitgegeven. Wij staan er voor in dat de zekerheden
worden verleend overeenkomstig de pandaktes die in concept als
bijlagen bij dit informatiememorandum zijn opgenomen.

Naar alle veelgestelde vragen

Ons doel

Boxx verhuurt al duizenden (tijdelijke) opslagruimten en garageboxen in 22 verschillende locaties verspreid door Nederland. Het doel is om door te groeien naar landelijke dekking. Opslag huren willen we voor iedereen veilig, makkelijker en nergens goedkoper maken. Hoe doen we dat?

Veilig
Opslag vindt plaats in goed beveiligde vestingen op goede locaties. Sommige locaties zijn gevestigd dichtbij woonwijken. Daarnaast hebben wij 2 regio XL locaties. Opslagunits zijn schoon, droog en veilig. Als huurder heb je altijd en makkelijk toegang. De vestigingen zijn 7 dagen per week open, vanaf 06:00 uur tot 23:00 uur.

Veel makkelijker
Als enige in Nederland bieden wij een gratis ophaalservice. Ideaal voor de opslag van inboedels. Je hoeft niet meer zelf je spullen te sjouwen. Als je zelf je spullen wil opslaan, kun je gratis gebruik maken van de Boxx verhuisbussen. Ook kun je een opslagcontainer tijdelijk voor je deur laten staan. Transport van opslag en opslagruimte huren maken wij dus zo makkelijk mogelijk.

Nergens goedkoper
Onze opslagadviseur geven iedereen een passend advies. Vaak heb je minder ruimte nodig dan je denkt. Je betaalt daarom alleen voor ruimte die je echt nodig hebt. Een huurcontract kun je al afsluiten voor een week. Extra goedkoop opslag huren kan op onze regio XL locaties, tot wel 40% goedkoper. Daarnaast zijn er altijd kortingsacties. Bij Boxx zijn er flexibele huurtermijnen, geen administratiekosten of andere ondoorzichtige kosten. Wel altijd de laagsteprijsgarantie: wij zijn gegarandeerd goedkoper dan de concurrentie.

Veel tevreden huurders.

Cijfer 8.4
Aantal reviews 5004

Laatste nieuws.

JA, IK HEB INTERESSE.

DE OPSLAGSPECIALIST VAN NEDERLAND.

Boxx Opslag verhuurt (tijdelijke) opslagruimten en garageboxen in vele soorten en formaten. We exploiteren momenteel 12 goed beveiligde locaties met duizenden opslagunits in Nederland en willen doorgroeien naar landelijke dekking.

Financiering door obligaties

Voor grote multinationals is het al langer gebruikelijk om een deel van hun financieringsbehoefte te realiseren via het uitgeven van bedrijfsobligaties. Nieuw is de uitgifte van obligaties door MKB bedrijven.

De obligaties zijn een geweldig financieel instrument voor de financiering van nieuwe Boxx vestigingen. Voor Boxx is dit de 11e obligatie emissie met een hoge rente.

Boxx voorziet daarmee ook in de behoeften van de (Nederlandse) belegger door de uitgifte van deze (MKB) obligaties. Boxx biedt een hoog renderende belegging met onderpand voor de belegger met een middellange beleggingshorizon.