Beleggen in garageobligaties.

Boxx obligaties met onderpand

Kernpunten.

  • Hoge rente van 8,25%, per kwartaal uitgekeerd.
  • Vanaf EUR 30,000 investering zelfs een rente van 8,75%.
  • Huurpenningen en het onderpand. opslagunits als eerste dekking.
  • Sinds 2011 actief binnen sterke groeimarkt.
  • Sterk merk en enkel locaties in Randstad
  • Recessiebestendige belegging
  • Investeren vanaf EUR 2.500
  • Mogelijkheid tot omzetten naar aandelen

Waarom investeren in verhuurde garageboxen?

Garages zijn altijd al een aantrekkelijke belegging en verhuurmogelijkheid geweest. Boxx Vastgoedontwikkeling is eigenaar van 86 verhuurde hoogkwalitatieve garageboxen en geeft obligaties uit met een hoog rendement. Hierdoor is het aantrekkelijk om met een kleinere investering optimaal te profiteren van beleggen in garages in een gespreide portefeuille.

Een hoge bezettingsgraad van de garages wordt gegarandeerd door relatieve lage huurtarieven op goed beveiligde afgesloten parken welke gevestigd zijn op toplocaties in Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid Oost, Amersfoort, Schiedam en Diemen. De locaties Utrecht en Breukelen zijn in aanbouw en worden eind oktober 2020 opgeleverd.

Alle garages hebben een 10 jarig huurcontract met de Boxx opslagverhuurlocatie in kwestie (zij nemen tegen een kleine vergoeding ook de facturatie en contractbeheer voor hun rekening). De onderhuurders zijn ZZP’ers die vaak niet de middelen hebben om zelf een garagebox te kopen. Huren is daardoor het aantrekkelijkste alternatief. In de steden met onze garageparken zijn er voor 20 – 21m² garages/ bedrijfsruimtes geen vergelijkbare alternatieven te vinden (met dezelfde kwaliteit en beveiliging).

Door een lage huurprijs garanderen we een 100% bezettingsgraad. Op vele parken ontstaan ook vanzelf wachtlijsten. Ook in een slechtere economie zal een maximale bezettingsgraad worden gehaald doordat we slechts een deel van de garages (binnen relatief kleine parken van maximaal 50 garages) in de verhuur hebben. Uiteraard is de locatie tevens van belang. Amsterdam is een andere verhuurmarkt dan bijvoorbeeld Emmen. Anders dan andere aanbieders van garageboxen, profiteert Boxx maximaal van de aantrekkingskracht van nieuwe huurders voor de opslaglocaties. Hierdoor hoeven er geen kosten te worden gemaakt voor het aantrekken van toekomstige huurders voor de garageboxen.

Investeer in verhuurde garageboxen.

Instappen al vanaf 2.500,-. Dit is 1 obligatie á 2.500,-

8,25% VAST rendement, per kwartaal betaalbaar.

De aflossing vindt plaats over 5+5 jaar.

Kenmerken obligaties verhuurde garageboxen.

KenmerkOmschrijving
BestedingsdoelVerhuurde garageboxen
CoupureEUR 2.500 (geen emissiekosten).
Minimale deelnameEUR 2.500.
Omvang totale obligatielening EUR 2.585.000,- (in tranches van EUR 500.000).
UitgifteDoorlopend gedurende de periode van aanbieding.
Periode van aanbieding Vanaf 15 maart 2021 tot 30 april 2021 of eerder, zodra de obligatielening voltekend is.
AflossingsdatumVoor alle obligaties (ongeacht uitgiftedatum): 1 mei 2031.
AflossingIntegraal/ineens, op de aflossingsdatum, tenzij eerder vrijwillig afgelost.
Vrijwillig vervroegde aflossing Mogelijk op initiatief van de uitgevende instelling (Boxx) op elk moment gedurende de looptijd, zonder boete, mits het hele bedrag plus opgelopen en niet-betaalde rente wordt (terug-) betaald.
RenteVaste rente van 8,25% of 8,75%
RentebetalingenElk kwartaal achteraf, op de 15de dag van de daarop volgende maand, tenzij dat geen werkdag is (in welk geval betaling plaatsvindt op de eerstvolgende werkdag).
ZekerheidDe zekerheid voor obligatiehouders, is dat de huurpenningen van de garages alsmede het vastgoed (garageboxen) zijn verpand aan de obligatiehouders. Middels de Stichting Boxx obligatiehouders, ingeschreven in de kamer van koophandel. Als obligatiehouder is er
dus eerste dekking. Boxx zal nimmer de garages of huurpenningen aan derden verpanden zonder toestemming van de obligatiehouders.

Veelgestelde vragen.

1
Waarom deze zeer hoge rente?

De markt voor MKB obligaties (financiering) is zeer concurrerend met veel aanbiedingen tussen de 7-8% rente. Venture capital bedrijven vragen 20-25% jaarlijks rendement.

Wij hebben ervoor gekozen om ons te onderscheiden door een hogere netto rente te bieden, in plaats van veel te adverteren. Dit is dezelfde strategie voor ons verhuurbedrijf. Meer volume door lagere huurprijzen van opslagunits en garages en het bieden van meer service. Doordat onze obligatieleningen zo sneller worden volgeschreven, is Boxx in staat haar snelle groei vast te houden. Hierdoor zijn de nieuwe opslagverhuurvestigingen sneller op gewenste bezettingsgraad, daardoor ook sneller winstgevend en kunnen we daardoor meer nieuwe locaties openen.

2
Beleggen in tijden van Corona / recessie

Opslagverhuur is relatief recessieproof. Er komt ook meer vraag bij gedwongen verhuizingen, echtscheidingen etc. Dit hebben we ook gezien in de financiële crisis van 2008.

We moeten enkel letten op storneringen (geen geld op de rekening) van de automatische incasso van de huren. Dit zal de kasstroom kunnen gaan benadelen. Wij hebben voorzorg genomen om een hogere kasbuffer aan te houden.

De verhuur van opslagruimtes (via Boxx on Wheels) is voor 95% particulier. Wij hanteren 1 maand borg, 1 maand vooruitbetaling. Na 80 dagen achterstand wordt de inhoud van de opslagunit openbaar verkocht.

Daarmee hebben we minder last van bedrijven die slechter gaan betalen of failliet gaan welke door de aankomende recessie sneller worden getroffen.

3
Kan ik een uittreksel ontvangen van het Handelsregister?

Download hier een uittreksel van het Handelsregister Kamer van Koophandel, locatie Schiedam:

Uittreksel Boxx Opslagverhuur Schiedam BV

4
Kan ik de akte van oprichting stichting Boxx obligatiehouders inzien?

Download hier de akte van oprichting stichting obligatiehouders Boxx obligatieleningen:

Akte van oprichting St Obligatiehouders Boxx Obligatieleningen

5
Hoe ziet jullie organisatieschema eruit?

Download hier ons organisatieschema:

Organigram Boxx Groep 2021

Naar alle veelgestelde vragen

Laatste ontwikkelingen binnen Boxx.

JA, IK HEB INTERESSE IN 8,25% NETTO RENTE.

DE OPSLAGSPECIALIST VAN NEDERLAND.

Boxx Opslag verhuurt (tijdelijke) opslagruimten en garageboxen in vele soorten en formaten. We exploiteren momenteel 12 goed beveiligde locaties met duizenden opslagunits in Nederland en willen doorgroeien naar landelijke dekking.

Financiering door obligaties

Voor grote multinationals is het al langer gebruikelijk om een deel van hun financieringsbehoefte te realiseren via het uitgeven van bedrijfsobligaties. Nieuw is de uitgifte van obligaties door MKB bedrijven.

De obligaties zijn een geweldig financieel instrument voor de financiering van nieuwe Boxx vestigingen. Voor Boxx is dit de 9e obligatie emissie met een hoge rente.

Boxx voorziet daarmee ook in de behoeften van de (Nederlandse) belegger door de uitgifte van deze (MKB) obligaties. Boxx biedt een hoog renderende belegging met onderpand voor de belegger met een middellange beleggingshorizon.