Profiteer van de succesvolle opslagmarkt.

Boxx obligaties met onderpand

Kernpunten.

  • Hoge rente van 8,75%, per kwartaal uitgekeerd
  • Huurpenningen en het onderpand opslagunits als eerste dekking.
  • Sinds 2011 actief binnen sterke groeimarkt
  • Sterk merk en enkel locaties in Randstad
  • Recessiebestendige belegging
  • Investeren vanaf EUR 2.500
  • Mogelijkheid tot omzetten naar aandelen

Waarom investeren in Boxx obligaties.

Boxx Opslagverhuur is de grootste aanbieder met gratis ophaalservice in Nederland. Boxx rijdt een opslagruimte voor de deur, inclusief echte verhuizers en laden gratis in. De opslagunit wordt vervolgens opgeslagen in een beveiligde Boxx locatie van keuze. Voor particulieren, bedrijven en horeca. Veel makkelijker en met onze lage prijsstrategie, ook nergens goedkoper. Boxx lost hiermee de grootste ergernis op bij huren van tijdelijke opslaan. Busje moeten huren, en zelf slepen met (zware) spullen om het op de opslagvestiging allemaal uit de bus in de opslagunit te plaatsten (en wellicht meerdere malen op en neer). En daarmee ook niet goed voor je eigendommen.

De markt van ontzorgen tegen lage prijzen met gratis diensten heeft de toekomst en is fors groeiende. (Gratis bol.com thuisbezorging, Picnic met gratis bezorging tegen laagste prijs en lage prijzen en gratis installatieservice bij Coolblue). Niet alleen voor millenials, voor eenieder die gemak zoekt en niet zelf meer wil sjouwen met zware spullen. Van kratjes bier, wasmachine tot inboedels.

Er zijn al succesvolle vestigingen met dit concept in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Breukelen. Voor de financiering van onze nieuwste vestiging in Zoetermeer geven we nieuwe obligaties uit.

Investeer in de uitbreiding van opslagunits

Instappen al vanaf 2.500,-. Dit zijn 5 obligaties á 500,-

8,75% VAST rendement, per kwartaal betaalbaar

De aflossing vindt plaats over 5 jaar

Bij investering van meer dan 100.000 kan rendement als stille vennoot oplopen tot 20% per jaar

Kenmerken obligaties Boxx Diemen.

KenmerkOmschrijving
BestedingsdoelFinanciering van aankoop van opslagboxen voor de betreffende vestiging. De boxen worden aangekocht en verkregen door de uitgevende instelling van de obligaties, en worden dus ook geactiveerd op de balans van de uitgevende instelling van de obligaties.
CoupureEUR 500 (geen emissiekosten).
Minimale deelnameEUR 2.500 (5 obligaties a EUR 500).
Omvang totale obligatielening EUR 500.000 (bestaande uit maximaal 1000 obligaties).
UitgifteDoorlopend gedurende de periode van aanbieding.
Periode van aanbieding Vanaf 1 juli 2022 tot de obligatielening voltekend is.
AflossingsdatumVoor alle obligaties (ongeacht uitgiftedatum): 31 juli 2027.
AflossingIntegraal/ineens, op de aflossingsdatum, tenzij eerder vrijwillig afgelost.
Vrijwillig vervroegde aflossing Mogelijk op initiatief van de uitgevende instelling (Boxx) op elk moment gedurende de looptijd, zonder boete, mits het hele bedrag plus opgelopen en niet-betaalde rente wordt (terug-) betaald.
RenteVaste rente van 8,75%
RentebetalingenElk kwartaal achteraf, op de 15de dag van de daarop volgende maand, tenzij dat geen werkdag is (in welk geval betaling plaatsvindt op de eerstvolgende werkdag).
ZekerheidDe obligaties worden door de volgende zekerheden gedekt:

1) stil pandrecht op roerende zaken (alle op naam van de uitgevende instelling aangekochte en door deze verkregen boxen)

2) stil pandrecht op huidige en toekomstige vorderingen van de uitgevende instelling op huurders van de boxen. De zekerheden worden gehouden door de Stichting en deze houdt en beheert de zekerheden en wint deze zo nodig uit in het belang van de - gezamenlijke(!) – obligatiehouders, die zelf geen individuele of rechtstreekse acties (waaronder begrepen juridische procedures) tegen de uitgevende instelling kunnen initiëren.

Veelgestelde vragen.

1
Waarom deze zeer hoge rente?

De markt voor MKB obligaties (financiering) is zeer concurrerend met veel aanbiedingen tussen de 7-8% rente. Venture capital bedrijven vragen 20-25% jaarlijks rendement.

Wij hebben ervoor gekozen om ons te onderscheiden door een hogere netto rente te bieden, in plaats van veel te adverteren. Dit is dezelfde strategie voor ons verhuurbedrijf. Meer volume door lagere huurprijzen van opslagunits en garages en het bieden van meer service. Doordat onze obligatieleningen zo sneller worden volgeschreven, is Boxx in staat haar snelle groei vast te houden. Hierdoor zijn de nieuwe opslagverhuurvestigingen sneller op gewenste bezettingsgraad, daardoor ook sneller winstgevend en kunnen we daardoor meer nieuwe locaties openen.

2
Beleggen in tijden van Corona / recessie

Opslagverhuur is relatief recessieproof. Er komt ook meer vraag bij gedwongen verhuizingen, echtscheidingen etc. Dit hebben we ook gezien in de financiële crisis van 2008.

We moeten enkel letten op storneringen (geen geld op de rekening) van de automatische incasso van de huren. Dit zal de kasstroom kunnen gaan benadelen. Wij hebben voorzorg genomen om een hogere kasbuffer aan te houden.

De verhuur van opslagruimtes (via Boxx on Wheels) is voor 95% particulier. Wij hanteren 1 maand borg, 1 maand vooruitbetaling. Na 80 dagen achterstand wordt de inhoud van de opslagunit openbaar verkocht.

Daarmee hebben we minder last van bedrijven die slechter gaan betalen of failliet gaan welke door de aankomende recessie sneller worden getroffen.

3
Kan ik een uittreksel ontvangen van het Handelsregister?

Download hier een uittreksel van het Handelsregister Kamer van Koophandel, locatie Schiedam:

Uittreksel Boxx Opslagverhuur Schiedam BV

4
Kan ik de akte van oprichting stichting Boxx obligatiehouders inzien?

Download hier de akte van oprichting stichting obligatiehouders Boxx obligatieleningen:

Akte van oprichting St Obligatiehouders Boxx Obligatieleningen

5
Hoe ziet jullie organisatieschema eruit?

Download hier ons organisatieschema:

Organigram Boxx Groep 2021

Naar alle veelgestelde vragen

Laatste ontwikkelingen binnen Boxx.

JA, IK HEB INTERESSE IN 8,75% NETTO RENTE.

DE OPSLAGSPECIALIST VAN NEDERLAND.

Boxx Opslag verhuurt (tijdelijke) opslagruimten  en garageboxen in vele soorten en formaten. We exploiteren momenteel 12 goed beveiligde locaties met duizenden opslagunits in Nederland en willen doorgroeien naar landelijke dekking.
Wij bieden als enige in Nederland een gratis ophaalservice (inclusief gratis verhuizers) bij het huren van een persoonlijke opslagunit. Veel makkelijker en nergens goedkoper. Voor ideaal voor opslaan van inboedels

Opslag vindt plaats op onze goed beveiligde vestigingen op goede locaties. Sommige ook dichtbij woonwijken. De opslagunits zijn schoon, droog, veilig en als huurder heb je altijd en makkelijk toegang. De vestigingen zijn 7 dagen per week open. Vanaf 6 tot 23.00.

Financiering door obligaties

Voor grote multinationals is het al langer gebruikelijk om een deel van hun financieringsbehoefte te realiseren via het uitgeven van bedrijfsobligaties. Nieuw is de uitgifte van obligaties door MKB bedrijven.

De obligaties zijn een geweldig financieel instrument voor de financiering van nieuwe Boxx vestigingen. Voor Boxx is dit de 7e obligatie emissie met een hoge rente.

Boxx voorziet daarmee ook in de behoeften van de (Nederlandse) belegger door de uitgifte van deze (MKB) obligaties. Boxx biedt de belegger, met een middellange beleggingshorizon,  een hoog renderende belegging met onderpand.